Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر الهام منوچهری روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما که در دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد برگزار شد با بیان این که روز جهانی ماما بهانه ای است برای یاد و سپاس از زحمات عزیزانی که در سراسر جهان با تحمل لحظه‌های دشوار سبزی نگاهشان را تقدیم سیمای لطیف نوزادان می‌کنند، افزود: هم اینک ۳۲۰ دانشجوی رشته مامایی در مقاطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از این میان دانشجویان افتخارآفرینی در زمینه ثبت اختراع، ترجمه کتاب، پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه های معتبر تربیت شده‌اند.

مدیر گروه مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد در خصوص خدمات آموزشی گروه مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم پزشکی مشهد اظهار داشت: این دانشگاه در عرصه مامایی جزو پیشروان کشور است،

وی با بیان این که در دوران شیوع پاندمی کرونا، از خود گذشته‌ترین رده حرفه‌ای، مربیان و اساتید بالینی بودند که برای انجام کارآموزی و تعلیم و تربیت دانشجویان، سلامت خود را به خطر انداختند، افزود: در گروه مامایی، استادی نداریم که در این دوران حد اقل یک بار به بیماری کووید ۱۹ مبتلا نشده باشد، با وجود اینکه برای کادر درمان، تجهیزات، پوشش محافظتی و حق شیفت‌های کاری در مراکز کرونا وغیره فراهم بود اما کادر آموزشی بدون هیچ گونه تجهیزاتی به خدمت رسانی خود ادامه می‌دادند.

"صد سال پیشرفت و تعالی مامایی" شعار امسال روز جهانی ماما

ریاست دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد نیز در این مراسم با بیان این که سازمان جهانی بهداشت امسال را به عنوان "صد سال پیشرفت و تعالی مامایی" تعیین کرده است، گفت: چهار گام اساسی طی این صد سال انجام شده که سبب رشد و تعالی حوزه مامایی شده اولین گام آن دوره تجهیزات است که طی این دوره اتفاق خوشایندی در سرم‌ها، داروها، آنتی‌بیوتیک‌ها، زایمان از طریق سزارین و نیز افزایش عملکرد پزشکی اتفاق افتاد که باعث شد مرگ و میر مادران خیلی کاهش پیدا کند که پیامد این گام، پزشکی شدن مامایی بود یعنی زایمان به چه ترتیبی انجام و چه دارویی استفاده شود.

دکتر طاهره فتحی نجفی با بیان این که گام دوم رویکرد روحی روانی اجتماعی مادر است، افزود: در گام اول و طی سی سال اول این صدسال مامایی، آن چه فراموش شده بود روحیه زنان بود یعنی توجه به جسم بیشتر از توجه به روح بود که در گام دوم اتفاقی که افتاد این بود که علاوه بر سلامت جسمی مادر و جنین، سلامت روحی، روانی و شرایط اجتماعی مادر و هویت یک انسان مورد توجه و ارزیابی گرفت.

وی ادامه داد: پیامد این گام این بود که عملکرد ماما در جوامع جهانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و ماماها می‌توانند ۱۵ نوع حمایت را در طی فرایند بارداری از قبل از بارداری تا بعد از زایمان به مادران ارائه بدهند که این از مهمترین پیامدهای چهل سال گذشته در پیشرفت مامایی است.

ریاست دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد گام سوم را رویگرد کل نگر خواند عنوان کرد: از حدود چهل سال قبل به بعد اتفاق دیگری که افتاد این بود که پیشرفت مامایی تنها منوط به استفاده از ابزار و توجه به سلامت جسم و روح مادر نیست بلکه باید رویکرد کل نگر به وجود بیاید که طی این رویکرد همه ماماها و همه انسان‌ها یک میدان انرژی دارند و همه این میدان‌های انرژی متصل به یک قدرت لایزال است و بایستی همه ماماهایی که می‌خواهند از مادر مراقبت کنند، مادر را از نظر تمام شرایط جسمی، روحی، روانی، اجتماعی، اعتقادی باورها و فرهنگ و غیره بپذیرد و با همان نیروی لایزال در اتصال این حلقه‌های کل نگر به یکدیگر، کمک کننده باشد.

وی افزود: پیامد این گام این بود که کرامت مادر با هر اعتقاد، نژاد و فرقه‌ای که دارد بایستی در فرایند زایمان حفظ شود و وقتی کرامت مادر حفظ شود خواست او بر خواست پزشک و ماما ارجح می‌شود و اتفاق خوشایندی که می‌افتد این است که یک زایمان ایمن رخ می‌دهد که این اتفاق از چهل سال پیش به عنوان رنسانس مامایی شناخته شد است یعنی تمام تحولاتی که قبل از آن رخ داده در مقابل این رنسانس مامایی تقریبا هیچ است.

دکتر فتحی نجفی، گام چهارم را انسانی شدن زایمان و حفظ کرامت جنین عنوان کرد و ادامه داد: اتفاقی که طی دوره کرونا به بعد در دو سال و نیم اخیر به وجود آمد و یک جنبش و حرکت عظمی را در کل کشورهای توسعه یافته ایجاد کرد این است که علاوه بر حفظ کرامت و حفظ حقوق و خواست نیازهای مادر کرامت جنین هم حفظ شود.

وی با بیان این که پیامدی که این حفظ کرامت جنین می‌تواند داشته باشد این است که از سقط‌های نا ایمن و غیرقانونی جلوگیری شود و قوانینی وضع شود که کرامت و حقوق جنین حفظ و رعایت شود، گفت: خیلی از کشورها در این زمینه در حال تدوین قوانینی هستند که در راستای سلامت جنین است و در واقع پدر و مادر را از حضانت کامل در می آورد چرا که ممکن است پدر و مادری به مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی اعتیاد داشته باشند و آنچه مشخص است این است که بایستی یک نفر حامی جنین باشد و شان و کرامت آن را حفظ کند که آن یک نفر حامی، قانون است.

این مسول افزود: در این زمینه یک جنبش خیلی بزرگی در کل دنیا اتفاق افتاده است که پیامد آن می‌تواند انسانی شدن زایمان را در بر داشته باشد و متعالی شدن حیطه مادری و حرفه مامایی می‌تواند منوط به عملیاتی شدن تمامی این موارد است.

در پایان این مراسم از ماماها و دانشجویان برتر رشته مامایی و پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد تقدیر شد.

این مراسم با حضور ماماها، دانشجویان، اساتید و مسوولان دانشکده پرستاری و مامایی واحد علوم پزشکی آزاد اسلامی مشهد برگزار شد.

برچسب‌ها مشهد دانشگاه آزاد اسلامی روز جهانی تکریم ماما زایمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مشهد دانشگاه آزاد اسلامی مشهد دانشگاه آزاد اسلامی زایمان دانشگاه آزاد اسلامی روز جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۳۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان

به گزارش خبرگزاری مهر، جامعه مامایی کشور در مراسمی که با حضور رئیس و اعضای هیأت مدیره سازمان نظام پزشکی برگزار شد، بیانیه‌ای را صادر کردند.

در این بیانیه آمده است: حرفه مامایی یکی از قدیمی ترین رشته‌های گروه پزشکی است که همواره در ارتقای سلامت زنان، کودکان و سلامت خانواده نقش ویژه ای داشته است.

امروز که کشور شاهد چالش‌های جمعیتی ناشی از کاهش نرخ باروری است و تغییرات اقلیمی و محیط زیستی از یکسو و ظرفیت‌های تکنولوژی و هوش مصنوعی از سوی دیگر سلامت جامعه را تحت تأثیر قرار داده است، ضرورت دارد تا تغییر نگرش اساسی در مسئولین نظام سلامت و سازمان‌های مختلف جهت بهره مندی فراگیر خانواده‌ها به خصوص زنان باردار از خدمات با کیفیت مامایی و سلامت باروری صورت پذیرد تا بتوان با تبیین نقش ماماها در نظام سلامت برای دستیابی به اهداف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گام‌های اساسی برداشت.

لزوم توجه به سلامت نسل آینده و حل بحران‌هایی نظیر کاهش ازدواج، کاهش نرخ باروری و افزایش سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و کودکان ایجاب می‌نماید تا همگام با کشورهای پیشرفته جهان، جایگاه و استقلال حرفه‌ای ماماه ای کشور مورد توجه قرار گیرد.

در این راستا جامعه مامایی کشور مصرانه خواستار رفع چالش‌های ذیل است تا بتواند با فراغ بال در خدمت نظام سلامت و زنان و نوزادان کشور باشد:

- اصلاح نظام پرداخت در زایشگاه‌ها و پرداخت تعرفه زایمانی به ماماهای عامل زایمان در مراکز دولتی فاقد متخصص زنان

- ⁠پرداخت ۳۰ درصد از تعرفه زایمان به ماماهای عامل زایمان در مراکزی که متخصص زنان حضور دارد و زایمان توسط ماما انجام می‌شود.

- ⁠پرداخت تعرفه‌های خدمات غیر زایمانی در حین لیبر

- استاندارد سازی نیروی انسانی ماما برای حمایت و تکریم مادر باردار در حین لیبر و زایمان و بهره مندی تمامی مادران از مراقبت نفر به نفر مامایی در حین زایمان

- فراهم شدن امکان حضور ماما همراه (حسب درخواست مادر) در تمامی مراکز زایشگاهی دولتی و خصوصی

- اجرای ماده ۴۵ قانون جوانی جمعیت جهت پوشش کامل بیمه‌ای خدمات مامایی (دارو، پارکلینیک) توسط بیمه‌های پایه و تکمیلی بالاخص بیمه تأمین اجتماعی.

در پایان پیشنهاد می‌شود تا جهت نیل به اهداف قانون جوانی جمعیت و بهبود کیفی خدمات سلامت باروری و سلامت مادر و نوزاد، ساختار تشکیلاتی مامایی به اداره کل مامایی و سلامت باروری در حوزه ستادی وزارت بهداشت ارتقا یابد.

کد خبر 6095996 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • جذب بیش از ۱۵۰ بهورز در مشهد؛ امسال
  • جذب بیش از 150 بهورز در مشهد ؛ امسال
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد
  • تولید بیماری‌های احتمالی برای نسل آینده؛ حاصل بی‌توجهی به مامایی
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • ضرورت افزایش ظرفیت استخدام ماما در بخش بهداشت و درمان
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت
  • ۶ چالش مامایی در قانون جوانی جمعیت/ اصلاح پرداخت تعرفه زایمان